PSTRĄG Z KASZĄ JAGLANĄ I SAŁATKĄ

Pstrąg przygotowany na parze z kaszą jaglaną oraz sałatką z sezonowych warzyw.

 

Składniki:

 

  • pół pstrąga tęczowego (150g),
  • pół ogórka zielonego,
  • 50g kaszy jaglanej,
  • sałata,
  • pomidor,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • sól himalajska,
  • pieprz,
  • kurkuma,
  • przyprawa do ryb,

 

 

 

Sposób przygotowania:

  1. Pstrąga przyprawiamy mieszanką przypraw do ryb i kładziemy na parze na około 15minut.
  2. Kaszę jaglaną sparzamy wrzątkiem, płuczemy zimną wodą i wrzucamy do wrzątku na ok. 20minut.
  3. Do wody dodajemy szczyptę kurkumy i soli.
  4. W międzyczasie przygotowujemy sałatę lodową/pekińską/maślaną wraz z pomidorem, ogórkiem i polewamy jogurtem. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

 

 

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.