JAGLANKA Z TRUSKAWKAMI

Pełnowartościowe śniadanie po okresie całonocnego postu to podstawa dobrze rozpoczętego dnia. Po nocy, gdy rezerwy energetyczne są już wyczerpane, czas by odżywić nasz organizm i dać mu sporo energii.
Dziś przyszła pora na jaglankę z truskawkami, którą co najważniejsze robi się błyskawicznie. Nie musimy więc wstawać dużo wcześniej by przygotować pożywne śniadanie. Do jej przygotowania potrzeba maksymalnie 10 minut.

Składniki:

  • 4 łyżki płatków jaglanych
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • szklanka mleka 2%
  • szklanka wody
  • truskawki

Sposób przygotowania:

  1. W garnku zagotować szklankę wody dodając płatki, siemię i wiórki.
  2. Po ok. 5min gdy płatki napęcznieją wlać szklankę mleka i gotować minutę na małym ogniu.
  3. Gęstą jaglankę przełożyć do naczynia i na wierzch ułożyć pokrojone truskawki.

Makroskładniki: 15g B, 14g T, 50g W 375kcal

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.